måndag 5 januari 2015

Vättern

Körde Granvik igår med herr Hjalmarsson. Planen var att fiska söderöver vid Karlsborg, vi blötlade prylarna ganska omgående efter sjösättning med fören riktad mot söder.

Vi uppmärksammade dock ganska omgående en dålig temperaturmässig trend. När vi var i höjd med fästningen så hade tempen sjunkit med en grad och sillatv:n hånade oss med en steril och hålögd display. Inga fiskar hade visat ens det ringaste intresse för våra raskt bogserade löjor, plast och plåtbitar.

Vi fattade beslutet att riva prylarna och flytta oss tillbaka mot Granvik. Igloon gapade dock fortfarande tom och desperationen var ett faktum. Då tog vi till det äldsta knepet i boken. Stekpanneknepet. Det är ganska enkelt, ställ en stekpanna på gasköket, lägg i valfritt livsmedel och tänd lågan. Svårighetsgraden på maten och mängden ingredienser som täcker durkytan brukar återspeglas i "bråkighetsgraden" på fisken som garanterat hugger.

Mycket riktigt, första fisken behagar besöka båten i samma stund som hamburgarna läggs i pannan.

Därefter ramlade det på, laxen lyste tyvärr med sin frånvaro. Tio st rödingar blev det, inga stora men två matfiskar fick följa med hem.

Betet för dagen var solklart en gul-svart glowapex bakom en hemgjord dodger i mässing. Kul när ens hemgjorda prylar levererar.

Mest överraskande ögonblick var nog när jag satt och tittade på ekolodet och helt plötsligt ser ett tjock svart streck komma som en torped från 15m upp till 8, vänder mig om och ser ett riggspö nicka på typiskt rödingmanér.

Nu väntar jag med spänning på leverans av de sista prylarna från LMP, autopilot och hydraulstyrning samt nån kabel som ska sitta mellan plottern och autopiloten.

Ska bli förbannat kul att få i grejerna och testa.

Har dock lovat dottern att hennes rum ska bli klart så det får nog gå före. Gipsning pågår, sen ska det bli nytt innertak, tapeter och golv.

Tight lines y'all!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar