torsdag 1 januari 2015

Fiskeåret 2014

Hej mina vänner!

Då har ytterligare ett år gått och man fått ytterligare några gråa hår.
Förhoppningsvis har man ådragit sig några lärdomar och erfarenheter under året som gått.

Sett ur ett fiskeperspektiv så får man väl erkänna att det varit ett ganska dåligt år, Gösfisket på Skagern var ju rekorddåligt. Inledningsvis så såg det lovande ut men sen när den tropiska hettan slog till så blev dom små liven extremt svårflörtade.

Tävlingsmässigt så har det väl varit ett ganska aktivt år med mina mått mätt. Nya tävlingar för året var Hjodraget och EBC, mycket trevliga tillställningar. Resultatmässigt så har man väl som vanligt inga större troféer att visa upp, men det viktigaste är ju inte att vinna, det är ju att deltaga. Eller vem försöker jag lura, det är klart att man vill vinna. Men allt har sin tid och jag har aldrig varit någon direkt tävlingsmänniska.

Kvantitetsmässigt så har det blivit väldigt dåligt med fiske under året som gått. Sommaren präglades av husrenovering. Fasadrenovering och ombyggnad av planlösningen på nedervåningen har avklarats. Under hösten/vintern har det varit mest arbete. Svårt att få tid till allt när man jobbar oregelbundet. När man väl har en ledig helg med familjen så får man ju prioritera.

Ser med tillförsikt fram mot fiskeåret 2015, som ni kanske läste i förra inlägget så har ny elektronik införskaffats. Även en Autopilot och hydraulstyrning är beställd. Förhoppningsvis landar grejerna hos mig under kommande vecka. Det blev en Lowrance HDS9m med Sonarhub, Raymarine EV100 AP och en hydraulstyrning från Mavimare.

Är övertygad om att fisket kommer bli klart roligare och smidigare framöver. En AP underlättar ju enormt, om man vill åka ut själv eller om man har med sig någon som inte är så sjövan. Kommer även använda det nya instrumentet att logga djupkartor med. Det ser jag fram emot att testa.

Nåväl, önskar er alla ett spännande och givande nytt fiskeår med synnerligen brutala spöböj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar