söndag 8 december 2013

Dag 2

Det har varit en hård och intressant tävlingshelg. Krockade och fastkörda bilar, planerboardlinor som går av i 15m/s hoppande laxar, örnar och harar i parti och minut!

När vi kom till Granvik så hade hamnen frusit. De som hade båtarna i hamnen hade ett rent helvete att komma loss. Att backa ner trailern var inte att tänka på. Herr Steensson var fast besluten att ställa in dagens fiske. Efter lite övertalning så gav han dock med sig dock med lite kortare fiskedag, ovädret var på väg in runt lunch. Vi som hade båten på trailer fick sjösätta i Granvik.

Vi återvände till området som vi hittade under gårdagen som höll både lax och en massa bete.
Första en och en halv timmen var sjön lugn och fisket bra. En Lax på 64 landades. Även två öringar och två Röda synade båtsidan. 

Sen började helvetet........

På en kvart vred vinden och bortåt 11tiden hade den nått löjliga proportioner. Snöfallet började, eller fall och fall, det kan väl knappt kallas att falla när flingorna kommer i 100km/h rakt från sidan?
Såg faktiskt babords pilka så en klockren bakåtvolt vid ett tillfälle. Vi fiskar vidare i detta veritabla inferno med skjortan rätt ut som om våra liv hängde på det. Men när väl ovädret kommit in så dog fisket helt.

Steensson ringde vid 12 och meddelade att tävlingen avbrutits. Ett helvete att ta sig in och ett ännu större helvete att få upp skutan på trailern, 15m/s ostlig är inte så fränt i Granvik! 

Klättrade inte så många placeringar som vi hoppats på men så är det.
Hatten av för Borgs Motor som tog hem kalaset och för Stensson som arrangerade.
Skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar