söndag 12 juli 2015

Nästan så man blir bortskämd!

Måste vara inne i ett riktigt bra stim nu, fisket har gått oförskämt bra på sistone.
Körde kvällstur med Werner som gast. Sjösatte vid halvsextiden och skickade ut grejerna med stora förhoppningar. Men till en början var det trögt. Fösta kontakten dröjde ca 3 timmar.
Efter att nött runt på tidigare heta platser så sattes kursen mer eller mindre på måfå. Ganska snart nyper det till på ett ytspö apterat med en Nils master 15cm med 20g bly. Därefter kommer huggen ganska tätt. Tre fina matfiskar drillas inom loppet av en halvtimme.
Sen lugnar det ner sig, vi snurrar runt nån timme utan att det händer direkt nånting.
Vi konstaterar att klockan springer iväg och sätter tidsgränsen till 22:00, en kvart till. Exakt kl 21:57 så bryts tystnaden över den nästan kavlugna sjön av ett bekant ljud av en lina som rycks ur en utlösare.
Fisken känns riktigt fin och vägrar släppa en millimeter. Får drilla den väldigt vackert, fot för fot, för det luktar PB. Efter, vad som känns som en evighet, så kommer den in mot båten.
Den nyinköpta håven visar sig värd varenda krona och snart ligger den i tryggt förvar. Den är inte så stor som den verkat, men  ca 5 kilo och 79cm får väl anses som en grann pjäs likväl.
Resultat blev till Slut 60, 63, 73 och 79cm.
En bra balja så att säga!
Tight lines y'all

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar