söndag 24 maj 2015

Laxtorsk!

Dagens fisketur började rätt kasst. Stövlade ut till båten imorse och insåg att batteriet var helt slut, trots att det stått på laddning hela natten. Har märkt att det börjat ge sig sedan jag.monterade den nya elektroniken. Men hade hoppats att det funkat en stund till, i alla fall till månadens bidrag landat på kontot.

Men som ett hån så surrade bara startmotorn så där retligt som den gör när det inte finns nog med kräm för att solenoiden ska slå till!

Var bara att traska in och dricka det tänkta sättkaffet i köket istället.

En snabb googling visade att Marin o Fritid öppnade kl 11, bara att tåla sig hänga på låset.

Klockan hann bli 13 innan jag speedrampade vid Granvik och fräste ut.

Exide var inte det enda företag som satte käppar i hjulet för mig denna dag. SMHI hade på sitt eget förträffliga sätt förväxlat väderstrecken och istället får NV som utlovat så blåste en frisk SO.

Tråkigt, men vad gör man?

När sjunde spöt sattes så löste ena djupriggsspöt. En fin liten Röding kunde landas och återutsättas. I kombination med hög sjö och en bråkig fisk så blev det lite kaotiskt ett tag. Innan jag fått ut alla grejer så hörs den omisskännliga snärten av ett ytspö som rycks ur utlösaren.

En riktigt välkonditionerad röding får följa med hem.

Sen blir det lite trögare en stund, men ytterligare ett par kontakter blir det innan jag river grejerna vid 17tiden.

Summa summarum två gk Rödingar och två små. Ingen Öring eller Lax.

Det roliga är att Rödingarna bjöd på bra motstånd. Riktiga kämpar!

Betena för dagen var löja i Salsaskalle, och en 2,5" Apex bakom hemknackad dodger. 2st tog på 9m och 2 på ytan med 60g bly.

Som löken på  laxen (ursäkta ordvitsen) så gav ena motorn till planerboardlinan upp. Fick hanka in den för hand. Får väl vara nöjd ändå, till den facila byggkonstnaden av 185:- så har de fungerat i 2,5år. Den ena motorn kom dessutom från en skruvdragare modell ullared så man kan väl inte begära allt för mycket!

Har en motor ligger så det ska väl gå att fixa!

Tog dessutom en liten tur in mot djäknesundet, riktigt fint inne bland öarna!

Tight lines y'all

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar