söndag 10 maj 2015

Gissningslek

Att fiska efter lax såhär års är lite som att leta efter en nål i en höstack utan att man vet inte att det är en nål man letar efter . Särskilt när vädret varit så skiftande, olika vindriktningar och temperaturer. Ska man leta varmvatten eller kallvatten? Förutsättningarna var, med andra ord, liksom inte givna idag. Tanken var i alla fall att leta efter lax.
Sjösatte i Karlsborg, vi var helt ensamma!
Gick väl sådär med laxfisket, gjorde en lov ut till punkter som leverat lax på senvåren tidigare år.
Hittade en fläck som höll en hel del betesfisk. Vi nötte där en stund utan resultat. I kombination med en tämligen usel temperaturmässig trend så gjorde helt om och vände åter in mot Karlsborg.
Väl inne på grunt vatten så började huggen komma. Fast laxen lyste mest med sin frånvaro. Öringar och Rödingar bet friskt över våra löjor. En rolig observation var att Öringarna var i ytterst god kondition och Rödingarna med för den delen. Vätternöringarna brukar ju som bekant mest likna slipsar med ett dåligt morgonhumör. Men dagens fångster var nästan lika runda som Vänerns prickiga riddare. Rödingarna var riktigt stridbara också. Hyfsat bra storlek över lag. Inga grisar men de flesta fiskarna var gk.
Summerar ca tio fiskar till båten, en liten lax, fyra öringar och fem rödingar.
Tight lines y'all

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar