lördag 14 februari 2015

Full pott!

Tanken var att Mowgli skulle varit färdig tills idag, men en borttappad vinkel och en oförutsedd kaminbrand av mellanstor karaktär satte effektivt käppar ihjulet för den planen.

Fick bli Patriks båt istället, har inget emot den, men man känner ju ett skapligt sug efter att testa alla grejer. Liksom se om de uppfyller alla förväntningar. Min tanke var att rampa i Otterbäcken och smyga norröver, men rampen var inte farbar så att säga. Efter en snabb överläggning bestämdes att Laxhall fick bli utgångspunkt för dagens fiskeodyssé. En magkänsla skvallrade om att det skulle bli ganska trångt i Baggerud. Laxhall har ju betydligt bättre brygg och parkeringsmöjligheter iifall det blir många ekipage.

Nåväl....

Varken jag eller Kapten hade fiskat på länge så vi var taggade till tänderna. Det visade sig att det bara var fem ekipage vid Laxhall så sjösättningen gick som en dans.

8 löjor, en Tomic och en Bomber 15a sjösattes på vägen ut mot Brommö NV. Ganska snart så insåg vi att detta var en dag som skulle bli bra. När vi kom fram till det tilltänkta området så började huggen dugga tätt. Trippelhugg och dubbelhugg i parti och minut. Riktigt bra medelvikt men de riktigt stora lyste med sin frånvaro tyvärr. Eftermiddagen blev lite segare, ett par korta men intensiva huggperioder hanns dock med.

Summeringen av dagen gav följande:
8 Gk Laxar varav tre över 70, 78cm 6,5kg på topp.
1 Vildlax
1 Gk öring

Det roligaste med dagen var att alla fiskar var över 60cm, det brukar alltid komma några småttingar och hälsa på, men ni vet vad dom säger, om dom är små, ja då får man ta två....

De flesta huggen var tämligen distinkta, bra fart i fisken över lag. Det finns ju få ljud som livar upp en frusen själ som ett hederligt rullskrik!

Vi behöll tre matfiskar, resten simmade vidare!

Tight lines y'all

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar