söndag 7 september 2014

Jakten på den optimala fiskemaskinen!

Blivit dåligt med fiske på sistone, var ute en liten sväng i förrgår på Skagern.
Dock utan någon vidare utdelning, bara två gröna.

Har inte hunnit med så mycket fiske under sommaren som förväntat, detta mestadels på grund av omfattande renoveringsprojekt på huset. 

Detta är dock så gott som klart nu och jag blickar framåt mot Laxsäsongen. September brukar jag ta det ganska lugnt med fisket men framåt Oktober så blir det nog mer. Gössäsongen kan väl sammanfattas ganska enkelt. Kass, Skagern har varit osedvanligt tjurig och man har fått slita för varje meter. 

Ser med spänd förväntan fram emot att se vad Vänern och Vättern har att bjuda på i höst/vinter! Förra säsongen var ju faktiskt riktigt bra! 

Det nyvunna intresset för vertikalfiske kommer utforskas nogsamt framöver. Hindret för detta är i nuläget att ett vettigt ekolod saknas. Har ju som jag sagt tidigare bestämt mig för att uppdatera elektroniken i båten, som vanligt så måste en hel del manualer läsas och kunnigt folk vidtalas. Svårt att få fram vettig information om prylarna! Pratar man med återförsäljare känns det inte som om dom vet vad dom pratar om och litteraturen är, i bästa fall, bristfällig. Det absolut bästa är att kunna hänga på folk som har grejerna och testa dom på riktigt. Men man kan ju inte hålla på och bjuda med sig själv till höger och vänster :)

Saken är den att man vill ha en maskin som klarar allt men inte kostar skjortan! Den ekvationen går inte riktigt ihop. Vill kunna vertikalfiska, trolla samt logga djupkartor på den. Funderar även på att montera AP i båten så det vore ju smutt om interfacen dem emellan funkade bra. Navigera till waypoints o.s.v. Ibland funderar jag på att montera en frontmonterad elmotor med Ipilot, en sådan kostar ju faktiskt mindre är en AP och bjuder ju ytterligare funktioner såsom GPS-ankring osv. Men frågan är om det funkar vid lite tuffare förhållanden? Man vill ju ha en maskin som funkar bra till det den ska användas till, inte betala dyra pengar för en kompromiss!

Dessa tankar går ju även att applicera på val av båt O.s.v, som trogna följare läst så lade jag ut min båt till försäljning i våras. Dock utan resultat. Fram på vårkanten så känner jag alltid likadant, en större och lite mer komfortabel båt vore fint. Dock så drar ju nämnda krav med sig fler nackdelar, sämre bränsleekonomi, byta trailer, bättre dragbil. För en småsnål hobbyfiskare som en annan är det ju skönt att kunna fiska så mycket man vill utan att behöva tänka på vad bränslet kostar. 

Lurar även på att sätta sågen i båten och ta bort den inbyggda soffan baktill, den är väldigt mycket i vägen. Har dragit mig för detta men efter moget övervägande så ryker den nog. Båten är ju i fint originalskick i övrigt så visst är det synd att modifiera den. Men om jag å andra sidan skall ha den kvar så.... Får kalla in lite hjälp så det blir proffsigt gjort.

Är det någon som känner igen sig i dessa funderingar så hör gärna av er! Alltid kul att lyssna på hur andra löst saker och ting och vilka grejer ni valt och om ni är nöjda.

Nåväl vi får se vad framtiden har att bjuda!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar