söndag 3 juli 2022

Morgonsväng

Imorse när jag vaknade så var jag helt ensam i huset, lilla fröken var hos mormor och de stora tjejerna var iväg.

Då tänker man väl kanske att man skulle ta tillfället i akt och sova länge och njuta av tystnaden, ta en extra kopp kaffe efter frukosten, lösa melodikrysset och ha det så där stillsamt som man uppskattar när man fyllt 40...

Men jag vaknade kl 6 och kunde inte somna om. Låg en lång stund i sängen och förde en inre förhandling om hur dagen bäst skulle fångas. 

Den sunda, förnuftiga och mogna hjärnhalvan sa, -vad skönt med en lugn morgon, den kan vi väl spendera med att städa huset, ta disken och sen välförtjänt dra en 7-10 avsnitt på Netflix?
Fiskeidiot-hjärnhalvan sa, Kroka på båtjäveln så åker vi, vad fan väntar du på? Upp, upp upp nu! ÖKA!

Oma jag vann den diskussionen eller förlorade, det är oklart. Men det dröjde inte så lång stund innan båten var påkrokad och, för att parafrasera det fantastiska bandet Millencollin så gick det norrut på E20. Morgonen såg bra ut vädermässigt, på em skulle det se lite tristare ut.

En frisk SV blåste! Men sjön var lugn i alla fall! Det var ett riktigt racerfiske på morgonkvisten och 10-12 lovliga gösar tittade upp. Ett par små rackare sa hej också. Sen fram på förmiddagen så kom ett lågtryck in över sjön och Göshuggen glesnade. Gäddorna vaknade dock till liv och en rejäl pjäs på ca 6kg tittade upp. 

Tight lines y'all 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar