torsdag 17 juni 2021

Göspremiär

 Idag blev det premiär på Skagern för året.

Började med haveri direkt. 

Motorn har varit lite småbråkig att starta när den varit kall. Så visst mekande har företagits i syfte att hitta felet. När felet söktes så uppstod ju ett annat fel som måste åtgärdas...

Detta fixades till med andan i halsen inför gössäsongen. Motorn startade hemma precis som förut efter visst pumpande på blåsan och allt var frid och fröjd.

Men när jag lagt ut glad i hågen och med flaggan i topp så händer det som inte får ske. Motorn bara bluddrar och dör. Snurrar runt som en full stockholmare i Visby på Stockholmsveckan, testar olika lägen och varvtal med samma resultat. Motorn går bra om.man pumpar på blåsan men dör så fort man slutar.

Bara att bita i det sura äpplet och åka in igen. Rotar fram en skruvmejsel och börjar pilla, efter en stund så inser jag att jag vänt slangarna till bränslepumpen. Den går tydligen inge bra när man gjort så. Det är ju tydligen nån idiot som märkt dom med helt oläslig text.. 

Nåväl, båtfan åker i sjön igen och grejerna sjösätts utanför rampen mer eller mindre eftersom värdefull tid lagts på onödigt skrivande.

Totalt blev det 3 i baljan som var gk men inga större fiskar. Ett par gröna och ett par bomhugg.

Båtskrället betedde sig lite märkligt på låga varv så det är nog dags att hon får en tur till verkstan för lite översyn.

Tight lines y'all


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar