lördag 18 juli 2020

Otterberget open 2020

Dagen med stort D..

Det skulle återigen avgöras vem som var den grymmaste Skagernfiskaren.

Tänkte att Anders lär vara den bästa gasten för ändamålet. Han för ju som regel tur med sig.

Har ju varit ute och rekar lite på sistone och spanat in ett område som är lite avsides.
Starten gick 07.00 och kosan styrdes ut mot nämnda område. Grejerna åkte i det var ganska hård SVvind på morgonen så det var lite stökigt. Men prognoserna sa att vinden skulle avta efterhand.

Ganska omgående så smäller det till och en fin Gös på ca 70cm ligger i baljan. Det utvecklar sig till ett trippelhugg där tyvärr jag själv blir den tredje individen att gjuta blod. En meningsskiljaktighet med en Esox Lucius som var av det tvärars slaget är orsaken.

Huggen kommer om vart annat men det är mest småfisk. Vädret blir bättre efter att dagen lider, vinden avtar och solen kikar fram mellan varven.

Snart är det dags igen för blodvite när en liten Gös ska krokas av, denna gång sitter krok med hulling å hela skiten rakt i fingertoppen. Efter en kraftsamling och rent dödsförakt så karvas hullingen ut medelst en, allt annat än steril, filékniv. Jakten kan fortsätta!

När dagen lider mot sitt slut så summerar vi tre i baljan, inga bjässar men inga precisare heller. Några mindre men gk har släppts tillbaka till förmån för stor fisk under dagen.

Har ett par bud på fisk på slutet av dagen som höjer hoppet om stor fisk, men icke!

Grattis till Owe och Kurt-Arne Öh som drog det längsta strået idag med en mäkta imponerande balja på över 11kg.

Nu kan Gösarna andas ut en vecka för imorgon drar vi till kusten en vecka!!

Tight lines y'all





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar