söndag 22 december 2019

Går mot ljusare tider nu!

Det här med fisket blir bara sämre och sämre när man är sådär "mittilivetupptagen" med karriär, barn, hus, bilar....

Man kommer ut nån gång om året på laxfiske. Då brukar det vara trögt, kallt, segt och guppigt. Man lyckas typ pricka den sämsta dagen på året. Man kryper tillbaka in i sin lilla bubbla och drar täcket över sig och längtar bara ännu mer till sommaren. 

Men suget hade gjort sig påminnt ett tag och jag lyckades hitta ett ledigt hål i kalender mellan jobb o julfirande. Lyckoanders ställde upp som gast.

Velade lite angående utgångshamn som vanligt, men efter moget övervägande så styrdes kosan mot Otterbäcken i mörkret!

Kom ut precis lagom och satte ut grejerna i gryningen. Det tar nån timme innan det händer något. Vi hör lite rapporter över radion om fångster. Rätt som det är så smäller det till i ett riggspö och en pigg Öring på 62 cm får skjuts! Strax därefter så smäller det till på ert ytspö apterad med en klassisk tomic. En likartad vild Öring tittar upp. 

Rätt som det är när jag står och pillar med nåt i aktern så hör jag ett märkligt ljud. Ser att bommen på riggen står som en pilbåge och hackar som en hackspett. Första tanken är att loder är i botten och kör, men en blick på ekolodet slog hål på den teorin. JÄVLAR måste gått i ett spöknät....
Tittar mig omkring efter nåt att kapa vajern med. Men hittar bara förtretligt små avbitare anpassade för tandpetare. Plan B, jag tänker att om jag frikopplar och hakar av riggen och kastar fanskapet över bord... Men jag gör ett försök att veva upp den och i kombination med friläge så ger, vad det nu är som håller emot, efter lite sakta och jag lyckas få upp skiten så jag kan kapa linan! Fan vet vad det var för nåt, inga bojar eller flaggor i närheten...


Vi byter i alla fall lokal för att leta efter laxen men trenden ser trist ut på silla-tvn.

Vi vänder tillbaka efter en stund och det sopar snart till i ett ytspö men släpper ganska omgående. Strax därpå händer samma sak igen. Två kontakter i samma område bådar ju gott killgissar vi och vänder entusiastiskt båten helt om. Vi plockar även fram det erkända esset ur rockärmen, vi börjar steka körv! Det slår ju aldrig fel... När korven precis börjar bli klar och alla tillbehör plockats fram så smäller det till rejält i ena riggspöt och Anders greppar spöt.

Fisken trilskas och vi får snurra vänstervarv ett tag för fisken vill bara över på styrbordsidan. I min båt håvar vi på babord! Det är sedan gammalt!

När fisken till slut närmar sig så ser jag längden på den och konstaterar lite avtrubbat, gäddjävel....

Eller vänta nu... Den visar bredsidan och är blank!

Med skakande händer lyfts håven upp och den ligger säkert.... 

Herrejävlar va stor den ÄR... 
Den dunsar ner på durken och knäna skakar. Leendena går från öra till öra och livet leker... 

Fisken är 93cm och väger 11,54kg.

Helt jävla galet... 

Vi sitter som i koma i nån timme och vara flinar fånigt utan att ta större notis till omgivningen. 

Vi fick nån mer fisk och tappade nån, men slutet på dagen är lite som ett töcken. 

Tight lines y'all


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar