lördag 18 maj 2019

Vänergäddan

Jorå så att de..... 
Av skäl jag inte riktigt kan redogöra för såhär i efterhand så blev jag anmäld till Vänergäddan 2019. Har haft lite dubbla känslor inför detta, ni som följt mig sedan tidigare vet ju att jag inte är nån gäddfiskare. 

Hur som haver så sjösattes det i ottan i Östersundet. P-A:s vackra Arronet blänkte där den plöjde fram genom vågorna. En kort stund iaf.... Vi hinner bara fram till Torsöbron innan den börjar hosta värre än en Kolsjuk, pollenallergisk astmatiker... Diverse teorier, den ena mer osannolik än den andra, jobbas fram i ett rasande tempo av tre fiskesugna själar.. Ni vet ju hur det är, när fisket är inom armlängds avstånd så upphör dom vanliga logiska funktionerna i hjärnan att fungera och alla teorier som gör att fisket kommer bli bra eller som i detta fallet av överhuvudet taget! 

Planen blir iaf att försöka ta oss till Mariestad hamn för att anmäla oss och därefter försöka få hjälp! 

Redan blir oerhört odramatiskt då den företags i ca 2 knop och klockan är ca 7.40 när våra trumpna skor sätter sina avtryck på bryggan i Mariestad. Vi möter startfältet på väg in. 

Då båt och motor är relativt nyinköpt på Hamnmagasinet i Mariestad så kontaktas herr Kinnander som visar prov på sällan skådat slag och ordnar fram en mekaniker lite snabbt! 

Ett himla skruvande påbörjas och datorer kopplas in och bränsleslangar byts och så vidare.... 

Efter ett par timmar så konstateras felet. Kaptenen har tankat Volvosoppa i båten och som bekant så funkar det inte att köra volvosoppa i en Suzukisnurra.... 

Kl 11 strävar vi slutligen ut i gattet... 

Men inte fan får vi nån fisk! 

Kan konstatera att jag inte har tålamod att stå och dänga beten hela dagen... 

Men det var en trevlig dag på sjön iaf med trevliga kamrater.. 

Ni vet vad dom säger, hellre en dålig dag på sjön än en bra på jobbet!! 

Tight lines y'all 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar