onsdag 11 juli 2018

Racerfiske!

Dagens tur höll på att börja med ett ödesdigert misstag! Viktor gjorde trollingpremiär. Jag är ju kanske inte van att ha med gröngölingar i båten så jag glömde att informera om grundreglerna när det gäller fiske.... Katastrofen undveks med en hårsmån då han meddelar glatt att han laddat med en massa BANANER...

Jag vet inte hur man ska komma tillrätta med sånt här. Nån som känner sig manad att göra en E-kurs eller en Powerpoint i ämnet: "Min första dag som gast"??

Man kan ju omöjligt komma ihåg att informera om ALLA viktiga grundregler i ottan innan man läppjat sitt sättjava...

Som tur är så fick bananerna stanna i bilen, vilket iofs renderade en lite tråkig odör efter 8h i en solvarm bil. Men i paritet till en ödelagd fisketur så är ju det problemet marginellt....

Nåväl, fisket då?
Jo Skagern visade sig från sin bästa sida. Det var trögt den första stunden på morgonen. Sen började det hugga. Framförallt på en egenlackad Lappia. Men fiskarna satt bara inte fast. Vi bommade 3st!

Efter krokbyten och mycket mankemang så började fiskarna landa i baljan.
Tydligen hade de flesta större fiskarna fastedag idag då det mest högg smått men man kan ju inte välja storlek..

Det blev ett riktigt kvantitetsfiske istället. Tappade ganska snart räkningen på alla gösar och gäddor som hälsade på. Det var stundtals lite kaotiskt i båten. Men Viktor visade talang och skötte sig alldeles utmärkt!

Det är ju sjukt kul att kunna erbjuda lite action när man har med någon ny i båten!

En kanondag på sjön med andra ord!
Kul att se så mycket smått också, det visar ju att återväxten fungerar alldeles utmärkt!
Tre fina matfiskar åkte hem i baljan!

Tight lines y'all
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar