torsdag 1 december 2016

Julhedern räddad!

Det finns ju ett tillfälle varje år som en fiskares heder sätts på spel å det grövsta!

Kan man sätta en rökt Lax på julbordet?

Werner har på sista tiden mer och mer "förErnstigats". Han ser libbstickor i ögonen och flisoferar kring köttbullar, och begraver sina nakna fötter i myllan och är i allmän samklang med det mesta.

Tänkte göra en insats och ge honom chansen att återerövra sina, sedan länge, förlorade manlighet på det mest regredierade och stenåldersmässiga sättet. Sätta en Jullax på bordet till släkten.

Vi sjösatte i Granvik. Vädret visade sig från sin bättre sida vindarna lugna och kylan var hanterbar. På slutet så började det komma snöblandat regn som gjorde det lite blött men det var bara sista timmen.

Fisket var överlag ganska trögt. Några mindre Rödingar tittade upp på ett besök i Rydsen. Har ett ställe som har räddat ett antal turer med flera 5+ Laxar! Så även denna gång! Inte 5+ men en bra jullax på 4,5kg blev det iaf.

Huruvida Werner använde sina övernaturliga "Ernstkrafter" och Laxen mer bara kapitulerade och gav upp förtäljer dock inte historien.

En Röding och Laxen borde fylla fiskekvoten på både familjen Werners och Johanssons julbord. Blir en sväng i röken nån dag innan jul!

Tight lines y'all

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar