måndag 30 mars 2015

Av ren vresighet....

Har svävat mellan hopp och förtvivlan den gångna veckan. Väderprognoserna för dagen har pendlat värre än en politikers lojalitet. Ena dagen visar det sol, nästa blåst sedan regn... Sista budet igår kväll var ihållande regn... Men som min käre mor alltid sa,.- du är väl inte gjord av strösocker?

Nåja, lyckades ragga upp Jobbarkompisen till gast. Elvin fiskar annars med såna där bambuspön och garntussar, flugfiske kallas det visst. Har skrävlat lite på jobbet, - du får bli med ut så du ser hur det ska gå till, typ.

Regnet som SMHI utlovat.lyste med sin frånvaro. Dessvärre ersattes det av en rejäl dos blåst. Vågorna gick högt och pilen på plottern liksom sladdade fram över sjökortet. Körde förresten för första gången med Insight Genesis djupkarta i plottern. Måste säga att det ger fisket en helt ny dimension när man kan se bottenstrukturen.

Nåväl, det blev en trög historia. Kan vart den bitande nordanvinden som gjorde fisken slö och likgiltig eller så var det bara "en sån där dag". Efter att kuskat runt en stund hittar vi ett område som är ett par tiondelar varmare och håller en hel del betesfisk. Helt plötsligt signalera ett djupriggsspö fisk. Jag kastar mig över det likt en björn som fäller en ren. Känner ganska omgående att det är en bra fisk. Efter jag hämtat upp slaklinan så sträcker jag spöet till gasten. Han får kämpa hårt, fisken viker knappt en tum, den ställer sig på tvären på klassiskt storlaxvis.

Efter en hård fajt så landar den i håven och vågen visar 8kg. Inte illa för att vara den första insjölaxen! Den bet på en löja i vk-monsterskalle efter en becholdflasher i färgen cop-car 8m ner!

Under efterdyningarna av det första så hugget så hugger nästa lax. En liten yster krabat som mäter 62cm.

Sedan händer inte så mycket mer, vinden tilltar ännu mer så vi bryter vid 15-tiden. Helt klart nöjda!

Tight lines y'all!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar