torsdag 2 januari 2014

Återblick på året som gått!

Har genom åren lärt mig att det är i det förflutna som visheten finns.
Vi kanske inte alltid gjort de mest genialiska valen men det är ju genom att misslyckas man lär sig och får erfarenheter.

Men för att denna tesen skall stämma så måste man ju dra lärdom av tiden som flytt.

Man måste blicka bakåt och därefter planera framåt.

Med den ingången så tänker jag här försöka sammanfatta 2013 och blicka mot 2014.

2013 tänker jag på som nötandets år.
Den initiala nyfikenheten och inspirationen har likt morgonens dimma flytt och fisket har bedrivits i dagsljusets kranka blekhet. Bildligt talat då förstås, jag har ju inte enbart fiskat i fullt dagsljus. Har ju, som trogna följare märkt, inte en helt okomplicerad relation till mittpådagenfiske.

Större sensationer har krävts för att ögonbrynen skall höjas och nyhetens behag har avklingat. Höjdpunkterna fångstmässigt har under 2013 varit Vänerlax 8850g, Vätterlax 9700g (var Kapten Hjalmarsson som höll i spöet, men ändå) och SkagernGös 6000g. Dessa siffror ger en varm förnöjelse i maggropen. Men man undrar ju hur man ska toppa det? Inte så att det rör sig om rekordfiskar men  fångstsstatistiken kommer ju inte följa samma kurva under 2014 om man säger så.

Fast å andra sidan så kommer ju en 9kg Lax alltid vara en stor fisk och ge svettbrytning och knäsvaghet oavsett om man fångat tre st förut om ni förstår vad jag menar? Det är ju knappast så att man bänder upp dom i tid och otid.

Under 2014 tänker jag mig att nöta in mig ännu mer på djupet. Tänker jobba på och försöka hitta knep och metoder på bred front. Ett nyårslöfte är även att försöka bredda mig som fiskare med sikte på Abborre som är ett oerhört kul fiske. Men jag kan villigt erkänna att det är något av en blind fläck för mig. Självklart har jag harvat rund med ett kastspö apterat med en Reflexspinnare på under otaliga timmar, men inte satt mig in i konsten ordentligt. Pb:t 1650g är ju i och för sig inget att skämmas för men kan, med handen på hjärtat, förmodligen mer tillskrivas slumpen än skicklighet.

Årets fiske i Landsort var som sagt det första havsfisket efter lax jag testat. Det var riktigt roligt men det blev, i ärlighetens namn, lite segt med ett hugg på två dagar. Enligt uppgift så händer det desto mer i Simrishamn. Det ska bli riktigt kul.

Första tävlingen som planeras 2014 blir nog Grand Slam i Hästholmen.

Först och främst så hoppas vi på fint väder under resten av vintern, det har ju varit lite si och så med den saken hittills. Hoppas på fina senvinterdagar utan stormbyar och spöregn. Det blir ju ett helt klart behagligare fiske om vädergudarna är på ens sida.

Önskar er alla ett gott fiskeår med bra fångster och härliga upplevelser till sjöss.
Vi ses på böljan den blå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar