lördag 27 augusti 2016

Svårt idag!

Återigen var det dags att reda ut vem som var den tuffaste sjöbjörnen på jobbet!

Skådeplatsen för fighten var Skagern.

Jag kände pressen! Mitt hemmavatten å allt.

Tävlingsledningen hade beslutat att det var ett spö per man som gällde så trolling var ganska uteslutet.

Spinn/vertikal/jiggfiske fick bli upplägget.

Förhoppningarna höjdes rejält på morgonen då vi hittade rejäla mängder mås och abborrarna plöjde runt i ytan likt hungriga dammsugare.

Men att få dom att ta våra grejer var helt omöjligt. Kan vart så att det fanns så mycket mat så dom inte ens sneglade på gummi! :(

Fick ett ryck och plockade fram ett dropshottackel, skickade ner det, smack sa det så satt det en Gös där!

Det var första gången! Skitkul!

Tight lines y'all

onsdag 24 augusti 2016

Smygträning!

Årets stora event närmar sig med stormsteg. Fisketävling på Skagern med jobbarkompisarna. Har ju inte gått skitbra på de föregående tävlingarna så nu på hemmaplan så känner jag pressen.

Körde enbart vertikalfiske och hade en förhoppning om att hitta huggvillig fisk som kunde ge en fingervisning om vart man ska ta vägen på Fredag. Men fisken var inte ett dugg intresserad av mina beten.

Var i princip helt omöjligt att ens få en reaktion.

Men men, bättre att det går bra på Fredag än idag. Brukar ju vara så när man fiskar bra innan tävling!

Tight lines y'all

söndag 21 augusti 2016

Påfyllning!


Hade egentligen tänkt ta en vertikaltur ikväll men ryggen satte effektivt stopp för det.

Så familjen stoppades in i bilen och vi stack iväg och fyllde på löjförrådet idag. Lilltösen är allt en riktig hejare på att dra upp dom små liven. Trevlig familjeaktivitet. Tyvärr var det mycket smått, men jag har en tanke om att det ska bli lite abborrfiske till hösten så den kanske kommer väl till pass!

Tight lines y'all

tisdag 9 augusti 2016

Båtparken utökad!

Efter att fått ett nytt intresse för vertikalfiske och abborrfiske så beslutades efter moget övervägande att båtparken var tvungen att utvidgas.

Hittade en Uttern 430 på annons, priset och skicket var precis det jag letade efter. Säljaren var en trevlig prick som tyvärr tappat riktningen i livet och skulle sluta med fisket... Men men, den enes död är den andres bröd.

Skrovet är helt rent och saknar motor och trailer. Tanken är att först försöka göra iordning skrovet utvändigt utomhus medans det är någorlunda varmt ute.

Sen blir det inflytt i verkstaden för ombyggnation.

Tanken är att det ska bli en pulpet, bra förvaring ska byggas och snurrstolar skall byggas i.

På motorfronten så blir det troligen en gammal 2taktare i bak, om man nu inte går och vinner på lotto. Om gud vill så är tanken att det ska bli en frontmonterad snurra med gps-styrning.

Då ryggen har trasslat mer än vanligt på sistone så kommer det inte bli nåt hårt arbete med projektet utan mer terapi när ryggen vill. Förhoppningen är att den ska vara fiskbar till våren.

Tight lines y'all

onsdag 3 augusti 2016

Pill!

Fick hem dom sista delarna till mitt sidomonterade givarfäste idag. Kanske inte det vackraste man sett med det borde fylla sin funktion i alla fall. 
Den här sommaren måste väl gå till historien som en av de blåsigaste på mannaminne. Har inte varit många fina dagar på sjön i år. Har dock en förhoppning om att förlänga gös-säsongen i och med det nyfunna intresset för vertikalfiske. Få hålla tummarna för att inte Fortum tömmer sjön i höst som de brukar göra!

Tight lines y'all