söndag 24 januari 2016

Revansch!

Lyckades slita med mig Anders ut på sjön idag. Utgångshamn fick bli Granvik, ryktet gjorde ju gällande att det lurats upp en och annan stor Lax på sistone. Vindarna kändes klart godkända enligt prognoserna. Dagen började lovande, huggen kom med jämna mellanrum. Det var dock bara rödingar som behagade smaka på våra grejor.Runt lunch så tilltar vinden och det blir riktigt kallt, fisket avklingar av och det händer inte mycket alls. Att polarna i båten bredvid lyckas köra krokarna i en 8+ Lax gör ju inte saken bättre direkt, kul för dom men ändå liksom...

Vi ligger båda två i samma område som håller mycket betesfisk, dom krokar i princip den fisken precis bredvid oss. Efter en stund kommer rapporten, dom har satt krokarna i ytterligare en Lax i samma format. Men va i...

Vi bestämmer oss för att byta lokal och hittar en liten fläck som även den håller mycket betesfisk. Det var i princip tjockt med bete hela vägen från botten och upp.till ytan.

En snärt hörs som på beställning, ett ytspö står i en käck båge. Trevligt, trevligt tänker jag och i samma stund som jag snappar åt mig spöt så släpper den. Jag ser förmodligen ganska fånig ut när jag står i aktern med spöt i handen förväntansfullt och väntar på en ny chans. Laxar har ju som bekant en tendens att hugga igen när de missat i första attacken.

Rätt vad det är så löser grannspöet och fisken är fast...
Fisken är tung och bjuder hårt motstånd.

Till slut sluter sig håvnätet runt en grann Lax.

Vi väger den på en krönt våg när vi kommer in i hamnen och ett nytt båtrekord är ett faktum. 
9,1 kg visar vågen och förra resans fiasko känns avlägset.

Over and out and tight lines y'all,   










lördag 2 januari 2016

Service!

Efter veckans lilla missöde i Värmland så fick det bli lite översyn av ekipaget. För er som inte läst förra inlägget så kommer här en turboresume!

Avfärd - Elkabel - Tvärstopp - sjösättning - trögt fiske - stor gädda - linbrott - måsjävel - operation - rampning - bromshaveri - tvärstopp igen - fick loss bromsar - väg 26 - tvärstopp igen - flyt - bilverkstad Nybble öppen!

Efter närmare inspektion så insåg jag att det fick bli nya backar och vajrar.

Bytet gick bättre än förväntat, det är faktiskt smidigare att byta på släp än på bil. Det är ju inga hydraulcylindrar och självjusteringar och backarna är ju ganska stora...

Släpvagnsbromsar är ju på det stora hela en jävligt tråkig historia. Något tråkigt som måste fungera vid besiktning.

Har haft släpet i tre år nu och det har ju några år på nacken så det var väl dags antar jag.... Jävla typiskt att det ska trassla när man är längst bort bara..

Hoppas på lite lugna vindar framöver så man kan komma ut snart igen!

Tight lines y'all