tisdag 28 juli 2015

Gösdraget 2015

Kära vänner, dags att anmäla sig till årets hetaste Göstävling. Går av stapeln på Skagern vid Otterbergets camping 8-9Augusti.

För mer info, kolla in teamrini.blogspot.se

Var ute på en liten morgonsväng idag. Hade finbesök från huvudstaden, var ju tvungen att visa hur vi roar oss härikring.

Regnet öste ner mer eller mindre konstant. Fick en 55:a på utlägg, sen var det trögt....

Tight lines y'all

söndag 19 juli 2015

Där var sviten slut...

Fick besök i målarverkstan av Totte idag. Mitt i målandet och skapandet så insåg vi att vinden lagt sig.

Njaaaa, men vi kanske skulle, eller... Jorå, sagt och gjort Airbrushen släpptes med färg och allt... Spöna lastades i båten och vi kastade oss iväg mot Skagern.

Klockan hade hunnit bli snudd på 20:00 innan vi hade fått i grejerna. Beslutet blev att testa några, för året, ofiskade områden.

Men den fina sviten som hållt i sig ett tag nu hade tydligen tagit slut. Endast en för liten gjorde kort visit i båten. Vad som troligen var en gädda nöp en löja och följde med halvvägs in till båten för att sedan släppa.

Men det var nog lika bra, kände att jag var på väg att bli lite stöddig så...

Nåja, nu är det semester så det lär väl bli lite fiske framöver!

Tight lines y'all

söndag 12 juli 2015

Nästan så man blir bortskämd!

Måste vara inne i ett riktigt bra stim nu, fisket har gått oförskämt bra på sistone.
Körde kvällstur med Werner som gast. Sjösatte vid halvsextiden och skickade ut grejerna med stora förhoppningar. Men till en början var det trögt. Fösta kontakten dröjde ca 3 timmar.
Efter att nött runt på tidigare heta platser så sattes kursen mer eller mindre på måfå. Ganska snart nyper det till på ett ytspö apterat med en Nils master 15cm med 20g bly. Därefter kommer huggen ganska tätt. Tre fina matfiskar drillas inom loppet av en halvtimme.
Sen lugnar det ner sig, vi snurrar runt nån timme utan att det händer direkt nånting.
Vi konstaterar att klockan springer iväg och sätter tidsgränsen till 22:00, en kvart till. Exakt kl 21:57 så bryts tystnaden över den nästan kavlugna sjön av ett bekant ljud av en lina som rycks ur en utlösare.
Fisken känns riktigt fin och vägrar släppa en millimeter. Får drilla den väldigt vackert, fot för fot, för det luktar PB. Efter, vad som känns som en evighet, så kommer den in mot båten.
Den nyinköpta håven visar sig värd varenda krona och snart ligger den i tryggt förvar. Den är inte så stor som den verkat, men  ca 5 kilo och 79cm får väl anses som en grann pjäs likväl.
Resultat blev till Slut 60, 63, 73 och 79cm.
En bra balja så att säga!
Tight lines y'all

fredag 10 juli 2015

Skagern har vaknat till rejält!

Då var det igång! Skagern har vaknat till, och det med besked. Hade fem gösar till båten, 2st på respektingivande 80cm på topp. Dessutom drillades några gröna rackare, som sig bör. Hade tämligen små förhoppningar inför kvällen, men ack vad jag bedrog mig. Tappade dessutom en riktigt fin precis bakom båten när linan small av.

Lyckades dessutom sätta en trekrok i handen i villervallan. Ett helvete när hullingen går in. Fick bli operation medelst slöa knivar ombord. Huden är förbannat hård när man försöker dra ut en krok. Men det gick bra till slut.

Om allt går vägen så blir det en tur på Söndag igen!

Tight lines y'all

tisdag 7 juli 2015

J-pods

Ett gäng J-pods klara, åker snart ut på tradera. Hade iofs hellre haft ett bra väder så man kunde gett sig ut på Gösjakt.

Men men, i brist på fiske så får man göra det bästa av det.... Snart semester och då vänder det hoppas vi!

lördag 4 juli 2015

Hjodraget

Då var Hjodraget avklarat. Kom på 8:e plats av det 101 båtar rekordstarka startfältet.

Då rekognoseringen gick åt pipan så fick plan B sjösättas. Eller "plan B" och "plan B" förresten. Det rörde sig väl egentligen om ren chansning. Som bekant så kommer ju ingen ihåg en fegis. Hade fått en position av herr Hjalmarsson. Det fick bära eller brista.

Strax efter att grejerna åkt i så bommade vi en fisk på en ytligt fiskad löja. Kändes som att vi var på g, men sen rullade det stora vemodet in. Det hände INGENTING! Hörde ett otal "Fish on" på radion, och stundtals tycktes varenda båt i vår närhet drilla medan "sillatv:n" visade massor med fisk och bete.

Vi nötte och nötte, och sen nötte vi lite till... Men det var som förgjort. Den tävlingsmässiga delen av min hjärna började stålsätta sig inför skamen att bli det fula ordet. Tiden började bli knapp. Som den sista livilinan så bestämmer vi.oss för att byta lokal. När vi närmar oss får jag ett infall och skickar ner riggen ytterligare 10m då smäller det direkt på en röding. Den visar sig vara exakt 52 cm, som är tävlingens mimimimått. Ut med grejerna igen, direkt kontakt igen och en röding på 3,3 kg kliver på. Strax därefter ytterligare en fin Röding. "Fan det skulle sitta fint med en fin lax också" säger jag medan jag skickar ut grejerna igen. Jag tror inte på gud, men nån hörde min bön iaf och helt plötsligt så sitter det en grann Lax på riggen. Den bjuder på bra motstånd och är framme vi båtsidan och vänder flera gånger innan den till slut ligger i håven.

Alla fyra fiskar tar vi den sista timmen. Det är med andan i halsen vi kastar ihop grejerna och fräser in.

Totalt visar vågen på 10550g.

Vinsten blev fyra st spön. Det passade alldeles utmärkt, ett av djupriggsspöna gick nämligen rakt av på mitten under drillningen av röding nr 1, mycket märkligt. Hade lite otur med utrustningen över lag under dagen, men det glömmer man väl snart bort.. Brukar va så!

Var brutalt varmt och vindstilla, ser ut som en polkagris i skinnet och känner mig som pulled pork på insidan. Tur att man hade laddat med mycket vätska.

Vill tacka arrangörerna för en kul tävling och alla andra trollingidioter för en god match.

Vi ses väl därute snart igen!

Tight lines y'all

fredag 3 juli 2015

Pepp!

Peppen är total! Imorgon blir det tävling i Hjo, var ute och körde en rokognoseringssväng igår. Lärdomen blev vilka ställen som man inte ska köra på imorgon. Hade hellre hittat de "rätta" ställena... Men men! Siktar lite blygsamt på att sätta ett bättre resultat än i fjol i alla fall. Fjolårets upplaga var ju en tämligen seg historia, bara 39 av 70 team vägde in. Fast det får ju gärna vara trögt för dom andra e klart ;).

Gårdagen resulterade enbart i tre bom och en krokodil. Men det var en förtrollande vacker, och varm kväll på sjön. Vättern visade sig från sin finaste sida!

Vi ses därute imorgon alla trollingfreaks!

Tight lines y'all