måndag 27 april 2015

Kortis!

Körde en kort solosväng på Vättern idag. Eller solo och solo, umgås ju numer med den förträffliga fiskekompisen Styrbjörn, även hundkraken insisterade på att följa med så det fick han. Han hyser dock inget större fiskeintresse, han avskyr mest att inte få åka med i bilen när husse ska åka nånstans. Tror att han,  precis som husse, har ett visst anlag för sjösjuka. Han såg lite spak ut en stund... Nåväl, SMHI hade tydligen blandat ihop väderstrecken igen.
.. Istället för NV som utlovat så blåste det från SO. Det är mindre kul i Granvik. Lodet stirrade blankt mot mig och mina läckra små löjor fick rotera ostörda. Fick ett infall och lyckades hitta betesfisk till slut. I smått löjliga mängder dessutom. Verkade som vinden tryckt in fisken ända in mot klipporna lite norrut. Men det var inga pelagiska stim utan bara bottenbundna stim och Laxen verkade kalasa annorstädes för mina beten fick simma vidare i fred.

Så kan det vara!

söndag 19 april 2015

Rekreation

Hivade i båten i Skagern idag, tog en tur med familjen och grillade lite korv. Självklart åkte ett par spön i för att se om det gick att lura upp nån Abborre, men dom sov nog idag....

lördag 18 april 2015

Svårjobbat!

Blev en tur med Christer som gast idag, vi brukar ju försöka komma ut från Laxhall nån gång varje senvinter/vår. Som regel brukar det gå riktigt bra också.

Så förväntningarna var förstås ganska höga. Tyvärr så blev det en ganska trög historia. Fisken fanns där men den verkade inte vara på hugget. Två laxkontakter varav den ena var Gk blev resultatet.

Väderprognoserna var inte på vår sida, det såg ut att blåsa upp runt lunch med en skarp NV, vilket inte är optimalt norr om Brommö. Men istället la sig vinden och eftermiddagen blev riktigt trevlig.

Tight lines y'all

lördag 11 april 2015

Tröst...

Fick hem mina nya rullar idag, det ger en viss tröst när man ligger nerbäddad i soffan med feber och är ynklig... Får passa på att önska alla deltagare i TTK:s träff i Laxhall ett riktigt uselt skitfiske :)
..

torsdag 2 april 2015

Airbrush!

Gick och inhandlade en airbrush häromdagen. Riktigt kul leksak, man har ju en del gamla beten som man aldrig fiskar med. Roligt tidsfördriv att ge dom nytt liv. Är den första att erkänna att jag sakna artistisk talang fullständigt, men lite mönster borde man ju kunna få ihop...