onsdag 29 oktober 2014

Pyssel och lek!

Senaste modifikationen, lodhållare! Kommer bli en sann fröjd att sätta ut riggarna framöver. Förut hade jag loden liggande i akterstuven. Alltså bakom spöna, vikten på dessa tingestar har ju en uppenbar funktion men den har även en baksida, att de alltid har en tendens att hamna i botten på stuven. Under jackor, ankare, bortglömda matlådor och annat kuriost innehåll. Att hänga ut i akterna och rota brukar i bästa fall börja med att man har fastnat med jackan i ett riggat löjtackel, i ivern att komma loss och börja fiska så slår man i knät när man böjer sig efter tången för att komma loss och så välter man ut minst en beteslåda. När man sen krafsat undan alla beten som ligger på durken så tappar man tången över bord. I ren frustration så rycker man allt man har i tafsen, vilket har effekten att den går av vid exakt fel ställe så att kroken sitter kvar i jackan och löjskallen, som självklart inte går att få tag på längre och var sista exemplaret i betesasken, med ett irriterande "plupp" också den landar i vattnet. Frustrationen som nu accelererat till ren ilska gör att man sparkar till det närmaste fasta föremålet, vilket till ens stora förtret visar sig vara matlådan som nu ligger utspridd över den skitiga durken.

Ska bli gott med lodhållare.....

Var även förbi laxleken i Gullspång för att välja ut nya offer.

torsdag 23 oktober 2014

Vackert!

Spenderade dagen på utbildning i Norrköping. Sist jag var där så höll man på att bygga ett omlöp av strömmen förbi vandringshinder. Så jag var tvungen att gå dit och titta.

Norrköping är en väldigt vacker stad, med ett välbevarat industrilandskap mitt i centrum. Industrialismen hade dock inga större tankar kring utbyggnad av vattenvägar och att deras förvisso vackra och moderna byggnationer hade förödande konsekvenser för vattenlivet.

Omlöpet är vackert beläget i stadsparken mitt i staden och det går att promenera alldeles intill det hela vägen

Att se sånt gör mig varm, i min för övrigt kalla och utarmade själ. Det finns plats för det gamla och det nya, vi lär av våra misstag och sätter det viktiga i fokus.

Symbios är ordet!

Ser för övrigt fram emot att testa stadsfisket i NKPH nån gång. Är relativt ofta där så nån gång får man nog ta sig tiden.

I övrigt går funderingarna kring ett eventuellt deltagande i Laxcupen. Har inte riktigt bestämt mig än men om jag känner mig själv rätt så står man där frusen med pannlampa och med stelfrusna fingrar och gnäller.

Tills dess, Tight lines y'all

söndag 19 oktober 2014

Den som spar han har!

Man tycker ju att fiskekontot skulle må bra av lite uppehåll i fisket. Men tyvärr resulterar det oftast i shoppingfrenesi på Olssons tradera och Trollingcenter.se. Ungefär som i den där Zalandoreklamen på tv, den med skrikande fruntimmer.

Så fort min dotter ser ett vadderat kuvert så säger hon "nu har pappa fått fiskegrejer igen"

Nåja, snart lossnar det!

tisdag 14 oktober 2014

Norsar lite!

Var bara tvungen att ge mig upp till Skagern för att se om det fortfarande går att sjösätta samt eventuellt lura upp någon Öring. Denna sägenomspunna fisk har gäckat mig länge nu! Alla som fiskar på Skagern har ju fått nån, utom jag....  Fast någon öring blev det inte, bara en drös med gröna och en Slom. Hade en riktigt fin krokodil till båten. Uppskattningsvis ca 8kg. Alla var i mycket fin kondition, tjocka och fina. En hostade upp en 12cm benlöja. Alltid undrat om dom finns i Skagern och det gör dom tydligen! Nu hoppas vi på att laxfisket kommer i gång!

Tight lines y'all

torsdag 2 oktober 2014

Löjligt!

Hade bra flyt med löjfisket idag! Ca 200 st små blanka rackare. Nu stundar den efterlängtade laxsäsongen. Ser fram emot den, sommaren har ju varit tämligen lam. Önskar alla deltagare i Kållandsöträffen ett riktigt uselt skitfiske... Själv jobbar man natt i helgen och får följa bataljen via nätet ist

Tight lines y'all