lördag 29 mars 2014

Efterlängtat fiske!

Kunde knappt sova inatt, så taggad inför dagens fiske! Det blev milt sagt ett antiklimax! Började dagen med att bokstavligt talat köra fast i isen! Helt plötsligt så satt allt fast. Pulkor, beten rubbet! Aldrig varit med om maken! Hörde över radion att fler råkade ut för samma sak! Det går fort för isen allt bildas när vattnet är kallt och vinden lyser med sin frånvaro!

När vi svurit långa ramsor och krossat is med båtshaken så vi fick upp alla beten osv så fick vi iaf ut grejerna. Första nittio minuterna bjöd på bra fiske och huggen föll med jämna mellanrum. Sen när solen legat på en stund så dog det!

Några kontakter där fisken bara sög lite på löjorna för att sedan spotta!

Fem firrar med vild på 62 på topp, ungefär lika många bom!

Vädret var underbart, sjön låg som en spegel och solen gassade! Antar väl att vädret var för bra!

Nåja man kan ju inte få allt!

lördag 8 mars 2014

I brist på fiske....


Det har blivit fruktansvärt dåligt med fiske på sistone. Tanken var att köra Grand Slam idag men det blåste ju inne ;( Hoppas att det blir av på Lördag. Inte bra det här! Får bli skärpning framöver, jobbigt med denna blåst hela tiden. Som tur är så finns det ju fiskerelaterade aktiviteter man kan företa sig hemma. Under helgen blev det tillverkning av klämmor till sänken, så trött på dessa gummisnoddar hela tiden. Tänker mig även att testa att bygga egna utlösare framöver. Rökprojektet förra helgen slog väl ut och blev jättegott. Nu står fläsk på tur, lagt det på rimning idag. Planerar rökning nästa helg om planen håller. Även lite eljobb och städning i båten hanns med idag i det fina vårvädret. Imorgon skall jag eventuellt åka och kolla på en ny båt, spännande!

söndag 2 mars 2014

Inrökt

Provrökte konstruktionen idag, det var inte helt lätt att hålla lagom temperatur men mot slutet så fick jag lite koll på det! Insåg att jag nog måste täta den lite bättre. När den är väldigt otät så blir det svårt att få ner temperaturen. Resultatet ser i alla fall smarrigt ut. Ser fram emot provsmakning.