söndag 23 februari 2014

Bisyssla!

Suger riktigt mycket i tarmen nu. Blev tyvärr inget fiske i helgen. Hade planer på en liten öringtur på Skagern, kändes som att det var ungefär vad vädret tillät! Men de gick i stöpet! Fick bli skruva bil istället.... Mycket upphetsande...... Den som uppfann trumbromsar borde arkebuseras.

Har en del Lax i frysen, tänkte försöka mig på att bygga en rök för kött och fisk. Är ju faktiskt ganska gott. Är ingen storätare på Lax annars!

Nu är stommen klar, ska bli kul att testa!

Förhoppningsvis blir det en tur till veckan!

lördag 15 februari 2014

Insnöad

Hur jävla glad blev man i morse när man tittade ut då? Snö i mängder? Va ända in i? Nåja, fick bli garagepill istället. Montering av Vhf stod på agendan, fick ihop grejerna. Körde lite sambandsprov med herr Vestdahl. Kan konstatera att ett plåttak effektivt blockerar signalerna! Hoppas på fint vårväder med tillhörande Laxar snart!

lördag 8 februari 2014

Borta med vinden!

Blåste duktigt idag! I alla fall fram till 14tiden. Då la vinden sig och solen tittade fram. Tyvärr så dog fisket i samma veva. Men vad gör det när man kan ligga på igloon och känna solens strålar värma ens djupfrysta fiskesjäl? Tankar om Göstrolling, abborre och ljumma sommarkvällar smög sig på. Känns som solen lyst med sin frånvaro alldeles för länge. Fisket var på det hela helt okej. Hade tio fiskar i båten varav 3-4 var 60+.

Tär på krafterna att fiska i blåsväder. Vi hade ca 11m/s med byvindar runt 13-14m/s. Sjön var inte så stökig då vindriktningen var rätt. Men man blir så trött, fiskade i princip enbart löja idag. Dumt val kan tyckas men har en tjurskalle bestämt sig så...

Det är jäkligt kul och effektivt att fiska med löja men det är mycket pill och en dag som denna så vill ju gärna beten och linor leva sitt eget liv. Som ett axplock av dagens bravader  kan nämnas, sänkt stekpanna, brusten pulklina, ett löjtackel med tillhörande Rhinoskalle upptuggat av propellern.

Laxhall

Suget blev oss övermäktigt, kör Laxhall idag! Tre kontakter, en i baljan so far! Vi nöter vidare! Tjing

lördag 1 februari 2014

Summering

Dagens fiske får anses lyckat. Vi hade ett tiotal fiskar till båten fyra var klart godkända, en var nog en "nättochjämtare". Tre av dessa var över 70, två 70+ var vilda och bjöd på en sjusärdeles kamp.
Tog med en 76:a till matfisk och resten fick simma vidare.

Den första av dessa två vildhannar levde rövare så pass att kaptens fina Savagearspö helt enkelt fick nog och gick av. Vad gör man då när man inte har något extraspö? Jo det är väl bara att rigga ut det trasiga spöt. Och vart hugger då nästa illbatting??? Jo självklart på det trasiga spöt, kapten var en smula perplex efter att drilla en helgalen vildlax på ett halvt spö. "En annorlunda upplevelse" tror jag hans utlåtande löd.

För att avsluta den ganska ordinära fisketuren på ett något spektakulärt sätt lyckades jag kroka en fiskmås i FOTEN, eller vad fan dom däringa paddlarna längst ner på måsens ben nu heter. fanskapet tog en löja för mig när vi rev grejerna, lyckas få honom att släppa den med näbben men då fastnar krokhelvetet i foten på honom. Måsjäveln får ju panik och flyger föröver, vilket får följdverkningen att linor och krokar trasslar in sig runt pulklinan.

Till slut släpper den i alla fall, kan nog garantera att det blev en dag som måsjäveln sent kommer att glömma.

Hittade, som ni såg på tidigare inlägg, mycket betesfisk. Temperaturen låg runt två grader och vinden tilltog på eftermiddagen. Körde nästan uteslutande löja i VK och Rhinoskallar. Köpte mina första Rhinoskallar i veckan och gillar dom skarpt. En riktigt förförisk gång och lätta att tackla det faktum att dom funkade bra idag gör ju inte saken sämre. Skönt med bara ett hål att trä linan i, man får ju blodstörtning på alla hål i VK-skallarna. Valfrihet föder enbart tvivel, man sitter där och tänker, "kunde jag tacklat upp löjan bättre?", dylika tankar är icke bra för moralen i en fiskebåt. Det kommer garanterat bli fler Rhinosar framöver.

Tight lines y'all

Spöpaj!

Grabbarna bänder vildlax så spöt går av!
Två grova vildlaxar på 70+ har nu synat durken. De gjorde skäl för namnet! Mycket liv i krabaterna!

Gott om bete!

Hittat betesfisken, två gk i båten hittills! Mycket fint!

Nu kör vi!

Uppdateringar kommer!