lördag 31 augusti 2013

Unden

Blev en sväng med Krille på Unden idag! Den svårflörtade Undenrödingen var, precis det, alltså svårflörtad! En grön och några bom. 

tisdag 27 augusti 2013

Spännande rykte!

Hörde intressanta rykten gällande Skagern idag! Det ryktas på byn att 3000 laxsmolt ska sättas ut i sjön! Det låter intressant! Utsättning av Gös får stå tillbaka nästa år! Som sagt så är det rykten och sanningshalten låter jag vara osagd!

Kanske vore bättre att lägga krutet på att skapa naturliga förutsättningar för de redan etablerade arternas fortplantning och fortlevnad! Lägga krutet på att riva upp de gamla vattendomarna och återställ lek och vandringsmöjligheterna istället!

Nåväl, vad vet jag! Jag är ju blott en lekman. Man får väl hava förtröstan och anta att fiskevårdsföreningen vet vad de gör! Man kan väl sammanfatta min inställning enligt följande, spännt förväntansfull med viss skepsis!

Hade hoppats på att kunna köra nån sväng till efter Gösen på Skagern innan säsongen är över men ryktet säger också att miljöbovarna på Fortum skall sänka sjön med en meter inom nån vecka! Apropå vattendomar :(

Nog gnällt för idag! Ta det vackert på sjön och skitfiske på er!

söndag 25 augusti 2013

Till slut kom Grisen!

Var bra fiske på fm! Sen vände vinden till bortåt Nordan, då slutade det roliga! Det blev trögt som fan! Sen efter ett par timmar så hände ingenting, men efter en stund blev det ännu trögare! Till slut var det aströgt! Men vi fick grisen i alla fall!

Grand slamjakt!

Blev en tur med Kapten Hjalmarsson idag på Vättern! När andra spöt på riggen åkte bara ner å vände, klev på en Öring på 61 direkt! Kort stund därefter en Röding på 55! Hoppet om en gk Grand Slam väcktes! Nu blir det en stödvila på Igloon!

tisdag 20 augusti 2013

Glad gast!

Blev en after worksväng på Skagern ikväll med systersonen som gast för första gången. Slutade inte sämre än att han putsade sitt pb på gädda med sisådär 4kg, därav flinet! Gäddan tog på min senaste kreation, Bomber wc "stars and strikes" det var ju kul! Gösen var inte riktigt på hugget men det blev en godkänd iaf!

söndag 18 augusti 2013

Gubbakvart!

Kör Vänern idag med Kapten Hjalmarsson! Grejerna varit ute en stund, sättkaffet konsumerat. Nu väntar vi på den store! Inget än men vi är övertygade om att det bara är en tidsfråga! Nu ska jag ta en gubbakvart på igloon, förutsätter att kapten kommer väcka mig med ett vrål när det hugger. Eller i vart fall trampa mig i magen på väg att fatta djupriggsspöt, jag ligger nämligen i vägen! Uppdateringar kommer, skitfiske på er!

torsdag 15 augusti 2013

Ett nytt bete ser dagens ljus!

Gav mig på att custommåla några beten! Kreationen ovan kallar jag stars n strikes. Ser fram emot att testa det! Var och fiskade lite löja med familjen idag! Dom va riktigt på hugget! 67st, om vindarna står oss bi så blir det Vänern på Söndagen! Blir iaf premiär för sommarfiske på Vänern för min del!

måndag 12 augusti 2013

Operation löjfärgning

I brist på trolling så lyckades jag i alla fall smita ut och fiska lite löja. Blev ett hundratal, tänkte testa att färga dom i lite giftiga färger! Blir, grön, blå och lila! Tio av varje till att börja med! Ska bli intressant att testa!

lördag 10 augusti 2013

Fiskefri helg!

Blir inget fiske i helgen som det ser ut! Har spenderat dagen i en stol vid grillen och roterat en gris! Resultatet blev kanon, hann ju i alla fall gå igenom en krånglande rulle mellan varven!

onsdag 7 augusti 2013

Summering

Det blev sexton timmar idag! Herr Hjalmarsson anslöt efter jobbet. Förmiddagen bjöd på bra fiske, fyra godkända synade håven varav tre följde med hem. Sen runt lunch slog det bedrägliga "mittpådagenfisket" till med full kraft. I princip var det dött från 12 till 20, bara gröna. Sent om sider lossnade det och tre gk landades 74cm på topp.  Verkar som om det är antingen på morgonen eller väldigt sen kväll som gäller!

Gösen ter sig som en oerhört nyckfull fisk. Ena stunden är det bara djupgående ettriga beten som gäller för att i nästa stund vara helt passé. Då funkar bara naturliga beten.

Kinkigt värre!

Nåja nu hägrar sängen!
Kommer nog gunga i tre dagar!

Dubblé

Så va vi på g! Dubbelhugg, en 54 i baljan och denna åpna Lilla krabat! Båda på löja i vk-skalle  

tisdag 6 augusti 2013

Bra sås reder sig själv!

Två gastar lämnade återbud idag, men har man bestämt sig så har man bestämt sig! Kör med andra ord solo idag. Grejerna är ute, sättkaffet på g, uppdateringar kommer!