tisdag 30 juli 2013

Oflytet håller i sig!

Fisket går verkligen upp och ner! Antar att det är bäst så, så man inte tror att man är nåt! Körde en kvällssväng på Skagern igår. Riktigt dåligt fiske, två gröna och en tappad. Sorgligt men sant!  Nåja, bara att ta nya tag! Skitfiske! 

söndag 28 juli 2013

Skitfiske??

Vad är det som gör en fiskare framgångsrik??
Skicklighet? Tur? Ihärdighet? Inga bananer i båten?
Eller alla alternativen ovan?

Lägger man tillräckligt många timmar och lyssnar på fiskeskvallret i den lokala fiskebutiken så kommer man ju ganska långt, eller hur?

Skillnaden  mellan en skicklig fiskare är effektiviteten, en skicklig fiskare har en ganska bestämd uppfattning om vart och hur han ska fiska. En amatör som en annan gissar mest och lyckas ibland och ibland inte.

Vet man något sånär vart och hur man ska fiska så slipper man ju lägga en massa tid på det som inte ger något.

Givetvis finns det ingen som kan alla knepen och alltid får en massa fisk, men vissa har ju en klart bättre statistik än andra.

Min filosofi är att, istället för att jaga kunskap, låta den komma till mig. Låta timmarna på sjön ge mig erfarenhet och suga åt mig och ta lärdom av det som sker. Det går inte att läsa sig till allt, vissa saker lär man sig allteftersom, ingen blir mästare över en natt.Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så pratas det ju extremt mycket i fiskekretsar, jag försöker ta det mesta med en nypa salt och testa tipsen man får men inte hålla dom för sanning. Det finns tre ordspråk som blivit mina ledord inom fisket.

-Tomma tunnor skramlar mest.
- You cant argue with success
- Låt inte käften skriva checkar som du inte har täckning för.
Kort sagt, tro inte på allt vad folk säger, var ödmjuk, och låt dina resultat tala för sig själva.

Det jobbiga är ju inom denna sporten att det är lite för många parametrar som avgör fiskelyckan för att egentligen överblicka dom. I princip alla sporter så avgörs resultatet av ens fysiska och mentala insats. Sällan avgör ju externa faktorer utgången i så stor utsträckning som i fiske. Spelar dessa någon roll i fisket då kan man ju undra? Ja det tror jag, ett aktivt, vaksamt fiske kan göra en väldig skillnad. Att bara lägga ut grejerna som man fick fisk på sist och sedan luta sig tillbaka och vänta på den stora funkar till viss del, ibland så spelar det ju knappt någon roll hur man fiskar, allting funkar, men dom gångerna det inte fungerar så är det ens initiativkraft och känsla som kan vända en usel tur till succé.

Nåväl mina vänner, låt er inte nedslås av dåliga turer, dra lärdom och ta nya tag. Sug åt er av de insikter som kommer och var inte rädda att ta en trip utanför er trygghetszon. Det ger oftast större framgång än att bara nöta vidare i samma hjulspår när det är trögt.

Skitfiske! ;)

lördag 27 juli 2013

Dåligt drag i Hjo!

Kör Hjo idag med kapten Hjalmarsson. Mycket trögt än så långe. Men vi nöter oförtrutet vidare med hopp om att det lossnar!

fredag 26 juli 2013

Mittpådagenfiske?

Vad gör fiskjävlarna mitt på dagen egentligen? Nån som vet? För inte äter dom lunch i alla fall! Gav mig ut på ett mittpådagenfiske idag i alla fall med tveksamhet. Va inte helt dött men inget att skriva hem om! Det roliga var att vi fick tre riktigt fina borrar. Imorgon blir det Vättern, blir nog utgång från Hjo, ser fram emot en varm dag på sjön! Skitfiske på er i värmen!

måndag 22 juli 2013

Solnedgång vid Skagern

Helt okej fiske på Skagern nu! Blev en tur med Totte "blomman" Blomqvist idag. Bra fiske med korta men intensiva huggperioder. Två gk med hem. Några returer och en Gädda! Blir nog mer fiske i helgen, får se om det blir Vättern eller Skagern. Skitfiske på er alla glada!

söndag 21 juli 2013

Makrillar

Spenderat helgen i goda vänners lag på västkusten. Räkor, sol och bad! Självklart måste man ju ut och prova det lokala fisket! Dörja makrill e ju riktigt kul! Allt fiske har ju sin charm!

onsdag 17 juli 2013

Blivande styrman!

Mina funderingar på att köpa Autopilot är lagda på is. Lilla fröken visar stor kvalitet bakom ratten! Eller ja det kanske var och ta i men stort engagemang i alla fall!

tisdag 16 juli 2013

Ekipaget redo!

Då va ekipaget packat och klart för en morgontur på Skagern med farsgubben! Hoppas fiskegudarna står oss bi!

torsdag 11 juli 2013

Gösfrossa!

Blev en "efterjobbettur" med herr Werner som gast idag! Det öppnade upp dåligt med ett gäng gröna. Men sen lossnade det något! Landade tre gk! En rätt fin på ca 3,5kg. Kvällen gick och tanken slog oss att det är (i alla fall för mig) är en arbetsdag imorgon också. Låt vara den sista innan semestern. Orden yppades, - Vi kör åtta minuter till sen river vi! Ca 6minuter och 42 sekunder löser yttersta ytspöt och denna skönhet kan, efter en hård och lång kamp håvas! Mitt gamla PB kan anses pulveriserat! 6kg jämnt, glömde tummaträt hemma! Man kan inte annat än lyfta på hatten för en sån skönhet! En snabb vägning och fotografering, sedan simmade hon hem i djupet, två glada killar styrde kosan hemåt!

söndag 7 juli 2013

Öringdans

Kör Granvik med kapten Hjalmarsson idag! Hann sätta tredje spöt då small det på en Öring på 60cm. Den bjöd på en dans utan dess like, hopp och rusningar. Mycket underhållande! Strax därpå kom en Röding på 55! En mycket bra början med andra ord! Nu högg det igen! Måste gå! Skitfiske!

onsdag 3 juli 2013

Göslängtan!

Det blev en sväng på Skagern ikväll med herr Hjalmarsson! Det hugger dåligt än så länge! Tur man har med sig mat så man inte svälter ihjäl! Men skam den som ger sig! Vi nöter på!